FLOEM

Floem is gevestigd in het noorden van Nederland. We maken uitgesproken en hop-forward bieren. We vinden kwaliteit en een goede smaak belangrijk, daarom combineren we ervaring, onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die in balans en vol van smaak zijn.

DE BROUWERIJ

Met Floem en in de toekomst een eigen brouwerij in het centrum van Appingedam wil ik de bierbrouwgeschiedenis van Appingedam herstellen en Appingedam op dat gebied opnieuw op de kaart zetten. Tot die tijd breng ik verschillende bieren uit om een markt te creëren en worden de bieren voor de commerciële markt gebrouwen bij Baxbier in Groningen. Deze vorm wordt ook wel huurbrouwen genoemd.

HUURBROUWEN

Wat is huurbrouwen? 

Contract-/huurbrouwen is een bedrijfsmodel om de kloof te overbruggen van thuisbrouwen naar commercieel brouwen. Je brouwt op de locatie van een productiebrouwerij met behulp van hun apparatuur tegen betaling. De rest is aan jou, van marketing en verkoop tot het verdienen van geld voor een volgende batch.

APPINGEDAM

De Floem – Appingedam was de hoofdstad van de Ommelanden Fivelingo. Het is tot op heden, samen met de stad Groningen, één van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier (drinkwatervijver) de Floem en het schone water, kent Appingedam een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Door de Floem hadden de Damsters hun eigen drinkwater en was het water uit de Floem erg geschikt voor het brouwen van bier.

"DOOR HET SCHONE WATER VAN RIVIER DE FLOEM HADDEN DE DAMSTERS HUN EIGEN DRINKWATER EN WAS DIT ROND 1400 DE PLAATS BIJ UITSTEK VOOR BIERBROUWERIJEN."

Appingedam als basis voor het verhaal van Floem. Appingedam is naast Groningen de enige stad in de provincie van middeleeuwse oorsprong. De middeleeuwen was voor Appingedam een zeer belangrijke periode waarin Appingedam zowel economisch als juridisch en bestuurlijk een centraalfunctie had. Er ontstonden meerdere bierbouwerijen, waaronder aan rivier de Floem.

MEER OVER APPINGEDAM