FLOEM

FLOEM

Floem is gevestigd in het noorden van Nederland. We maken uitgesproken en hop-forward bieren. We vinden kwaliteit en een goede smaak belangrijk, daarom combineren we ervaring, onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die in balans en vol van smaak zijn.

DE BROUWERIJ

Met Floem en in de toekomst een eigen brouwerij in het centrum van Appingedam wil ik de bierbrouwgeschiedenis van Appingedam herstellen en Appingedam op dat gebied opnieuw op de kaart zetten. Tot die tijd breng ik verschillende bieren uit om een markt te creëren en worden de bieren voor de commerciële markt gebrouwen bij Baxbier in Groningen. Deze vorm wordt ook wel huurbrouwen genoemd.

BIEREN

Floem is de afgelopen jaren synoniem geworden met hop-forward bierstijlen. De ambitie is om smaakvolle bieren te brouwen en bierliefhebbers te voorzien van deze heerlijke kwalitatief goede bieren. 

Hier vind je een overzicht van alle bieren die door Floem zijn uitgebracht. Kijk voor het actuele aanbod in de Floemshop!

FLOEM & KUNST

Bij Floem gaan we verder dan alleen het brouwen van bier. We zien bier als een kunstvorm op zich, en we geloven dat elke slok een verhaal vertelt. Maar we gaan nog een stap verder in onze artistieke benadering, en dat is waar “Floem & Kunst” tot leven komt.

Onze blikken zijn meer dan alleen verpakkingen; ze zijn canvasdoeken voor creativiteit en verbeelding. We hebben het voorrecht gehad om samen te werken met enkele getalenteerde kunstenaars om kunstwerken te creëren die onze bieren sieren. Een speciale vermelding gaat naar onze gewaardeerde hoofdillustrator, Inge Bril (@ingeglasses), wiens talent en visie een blijvende stempel hebben gedrukt op ons merk.

Maar we willen niet alleen beperkt blijven tot één stijl. Onze samenwerkingen met diverse kunstenaars geven ons de kans om voortdurend te evolueren en nieuwe perspectieven te omarmen. Dit betekent dat elke keer dat je een Floem-blik opent, je een uniek kunstwerk in handen hebt dat het verhaal van ons bier verrijkt en versterkt.

We streven ernaar om te onderscheiden van de rest. Kunst is onze manier om dat te doen. We willen niet alleen geweldige bieren maken, maar ook unieke kunstwerken bieden die je zintuigen prikkelen en je verbeelding doen ontvlammen. Onze blikken zijn een viering van creativiteit, smaak en vakmanschap.

Dus, elke keer dat je een Floem-blik opent, neem een moment om het kunstwerk te bewonderen dat erop staat. Het vertelt niet alleen het verhaal van ons bier, maar ook het verhaal van de kunstenaars die eraan hebben bijgedragen. Dit is Floem & Kunst in al zijn glorie.

Proost op een blik op de toekomst!

HUURBROUWEN

Wat is huurbrouwen? 

Contract-/huurbrouwen is een bedrijfsmodel om de kloof te overbruggen van thuisbrouwen naar commercieel brouwen. Je brouwt op de locatie van een productiebrouwerij met behulp van hun apparatuur tegen betaling. De rest is aan jou, van marketing en verkoop tot het verdienen van geld voor een volgende batch.

APPINGEDAM

De Floem – Appingedam was de hoofdstad van de Ommelanden Fivelingo. Het is tot op heden, samen met de stad Groningen, één van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier (drinkwatervijver) de Floem en het schone water, kent Appingedam een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Door de Floem hadden de Damsters hun eigen drinkwater en was het water uit de Floem erg geschikt voor het brouwen van bier.

"DOOR HET SCHONE WATER VAN RIVIER DE FLOEM HADDEN DE DAMSTERS HUN EIGEN DRINKWATER EN WAS DIT ROND 1400 DE PLAATS BIJ UITSTEK VOOR BIERBROUWERIJEN."

Appingedam als basis voor het verhaal van Floem. Appingedam is naast Groningen de enige stad in de provincie van middeleeuwse oorsprong. De middeleeuwen was voor Appingedam een zeer belangrijke periode waarin Appingedam zowel economisch als juridisch en bestuurlijk een centraalfunctie had. Er ontstonden meerdere bierbouwerijen, waaronder aan rivier de Floem.

ENJOY THE ART OF BEER